Aircondition/klimaanlæg


Få tjekket din aircondition hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor i Brøndby.

Få tjekket din aircondition - og undgå uforudsete udgifter

Hvor tager man hen for service på aircondition og klimaanlæg? Svaret er enkelt: Til Mekonomen Autoteknik - ES Motor, for her kender du prisen inden du ankommer.

Her kan du læse meget mere om priser, hvad et aircondition- og klimaanlæg er og hvad de mange fagudtryk handler om hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor.

KAMPAGNETILBUD - Få Danmark billigste service på aircondition & klimaanlæg

Få et service af bilens aircondition/klimaanlæg til Danmarks billigste pris - og undgå hedebølge i bilen!

Kampagnetilbuddet indeholder:
--> Påfyldning af eventuel manglende kølemiddel op til 200 gram
--> Påfyldning af kompressorolie
--> Påfyldning af uv-sporemiddel
--> Vakumtest af anlæg for at kontrollere utætheder
--> Visuel kontrol af rør, tilslutninger, samlinger, fastgørelse, kompressor/multirem og blæser
--> Tømning og tørring af anlæg
--> Test af køleevne før og efter service
--> Arbejdsløn
--> Moms

--> KR. 495,00 - DU SPARER OP TIL KR. 300,00.


*Prisen er fast 495 kroner og gælder så længe der er plads på værkstedet i perioden fra mandag den 19. juni 2017 til og med torsdag den 31. august 2017. (Tilbuddet gælder kun personbiler og funktionsdygtige anlæg, indeholder ikke eventuel udskiftning af pollenfilter, kabinerens, kølemiddel af typen R1234yf, opfyldning af tomt anlæg og reparationer).
Bestil tid på værkstedet
Få et uforpligtende tilbud

Priser inkl. moms:

Påfyldning af kølemiddel, smøreolie og efterfølgende test.

Kr. 495,- inkl. moms

(+ kølemiddel. Kr. 1,50 pr. gram).


Undgå ubehagelig lugt. Rensning af luften i kabinen og dit aircondition-/klimaanlæg.

Kr. 395,- inkl. moms.

Sikkerhedsfaktor klimaanlæg

Den, der kører for varmt, kører farligt. I en overophedet kabine reduceres chaufførens reaktionsevne og koncentration betragteligt. Hvis den indvendige temperatur stiger fra 22 til 37° C, øges ulykkesrisikoen med hele 30 procent*!

Et korrekt indstillet klimaanlæg vil derimod sikre maksimal kørselssikkerhed selv ved højsommerlige udendørs temperaturer og kraftig solindstråling.
*Kilde: Auto Bild 21/02

Uden klimaanlæg stiger varmen til hovedet: Ved kabinetemperaturer på 40° er det svært at være cool…

Hold hovedet koldt

At holde hovedet koldt ved rattet er ikke noget problem takket være klimaanlægget! *Grafik: Auto Bild 21/02

Forskningsresultat: Årligt op til 8,2 % mindre kølemiddel

Et autoklimaanlæg mister i gennemsnit ca. 86 g kølemiddel – hvilket trods alt er 8,2 % af den samlede påfyldningsmængde. Disse tal stammer fra „Øko-undersøgelsen" udført af "Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH" (Kontoret for miljøforskning og rådgivning GmbH) i Frankfurt på opfordring fra det tyske "Umweltbundesamt" (miljøministeriet).

Klima-tabu: snigende kølemiddeltab

Så længe klimaanlægget fungerer, er alt fint. Sådan tænker den stolte ejer, som går ud fra, at klimaanlægget er vedligeholdelsesfrit. Klimaanlæg er jo dårligt nok omtalt i producenternes serviceskemaer. En skæbnesvanger forsømmelse, for auto-klimaanlæg kan i kraft af deres konstruktion ikke være hermetisk lukkede systemer. Resultatet er et snigende tab af anselige mængder kølemiddel. Denne illustration viser de „svage steder" i et klimaanlæg.

Klima-katastrofe: Konsekvenserne af manglende vedligeholdelse

Der findes en let og enkelt metode til at minimere kølemiddeltab og dermed forebygge følgeskader: Regelmæssig vedligeholdelse på et klimaværksted. Den, der prøver at spare på serviceeftersynet, vil blot komme til at betale ekstra på et senere tidspunkt. Hvis kølemiddelniveauet falder ned under et bestemt påfyldningsniveau, tager anlægget alvorlig skade. Anlæggets "hjerte", kompressoren, vil ikke længere blive smurt tilstrækkeligt. Kompressoren kører varm og går i stykker. Udgifter til en ny: Rundt regnet fire tusind kroner. Sammenlignet hermed er udgifterne til det årligt anbefalede eftersyn af klimaanlægget minimale!.

Vedligehold venligst af hensyn til miljøet

Også det moderne kølemiddel R134a belaster miljøet. Set ud fra den synsvinkel er hvert gram kølemiddel, der slipper ud i atmosfæren, et gram for meget. "Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH" (Kontoret for miljøforskning og rådgivning GmbH) har beregnet, at der i Tyskland hvert år forekommer et udslip på indtil 1.140 tons kølemiddel fra auto-klimaanlæg. En værdi, der i takt med antallet af køretøjer med klimaanlæg er stærkt stigende. Det kan og må ikke ske. Regelmæssig service og vedligeholdelse kan vende denne udvikling

Klima-service: Vedligeholdelse frem for reparation!

Alle biler med klimaanlæg bør mindst én gang årligt køres til eftersyn på klimaværkstedet. Om ikke andet så for at kontrollere den vigtigste sliddel, tørreren. Den udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel. Dens levetid er begrænset ligesom motorfilterets. Det bedste tidspunkt for et klimatjek er i foråret – inden det bliver rigtig varmt. Hvilke enkelte trin, et serviceeftersyn bør indeholde, fremgår af nedenstående anbefalinger fra klimaanlægsspecialisten WAECO:

Hver 12. måned:
- Funktionskontrol
- Værdierne for høj- og lavtryk
- Udblæsningstemperatur ved midterdysen
- Kompressorens til- og frakoblingspunkter
- Kondensatorblæser
- Luftfordelings-/cirkulationssystem
- Visuel kontrol
- Drivremmenes tilstand
- Tilsmudsning og beskadigelse af kondensatoren
- Lækagesøgning med UV-lækagesøgningssystemet fra WAECO

Hver 24. måned
- Udskiftning af tørrer/filter
- Tømning og rensning af kølemiddel R134a
- Påfyldning af korrekt mængde

Professionel klimamontør: Din WAECO AirCon-partner

Vedligeholdelse, service, reparation – hvor tager man hen med bilens klimaanlæg? Svaret er enkelt: Til Mekonomen Autoteknik - ES Motor. Vi er godkendt som autoriseret serviceværksted af klimaanlægsspecialisten WAECO. Det betyder, at alle ansvarlige medarbejdere har deltaget i omfattende kursusprogrammer og tilegnet sig det teoretiske og praktiske grundlag for arbejdet med auto-klimaanlæg.

Disse serviceværksteder forsynes fortrinsvis og har permanent adgang til de nyeste, tekniske informationer. En stor fordel for klimaanlægskunderne. Her er der garanteret professionelle fagfolk, der virkelig forstår deres håndværk. Og som løser alle klimaproblemer hurtigt og til en fornuftig pris.


Mekonomen Autoteknik - ES Motor kan du også følge på
Autoteknik – ES Motor  |    |     |    |  info@es-motor.dk  |  Værksted