Benzin på dieselbilen?


VIGTIGT - Bilen bør IKKE startes!

Forkert brændstof kan slå bilen ihjel

Prøv ikke på selv at køre bilen til værkstedet for at få udbedret skaden. Motoren må nemlig ikke startes, hvis du har fejltanket bilen – heller ikke selvom du kun har tanket en liter forkert brændstof. Mange tror fejlagtigt, at de kan nå at redde situationen ved at påfylde det rigtige brændstof efter fejltankningen. Den eneste løsning, der kan redde bilens motor er imidlertid omgående at tømme tanken.

FDM: "Fatal tankning kan koste 30. - 40.000,-"

Startes motoren, har det fatale konsekvenser, og er derfor også langt dyrere, end hvis du får hentet bilen og kørt den til Mekonomen Autoteknik - ES Motor i Brøndby for at få tanken tømt.

FDM omtaler det rettelig som "fatal tankning" i en
artikel af 21. november 2014 og tal fra autobranchen fortæller den samme ærgrelige historie om, at den fejl som oftest ødelægger en dieselmotor er, når bilen fejltankes med benzin i stedet for diesel.

Skulle uheldet ske, og er du ved en fejltagelse kommet til at fylde det forkerte brændstof på bilen, er det nødvendigt at få et værksted til at tømme tanken, rense brændstofsystem m.m., før du kan køre i bilen igen.  
Er bilen alligevel blevet startet, er det bedste du kan gøre at skynde dig at slukke igen, inden du ringer til autohjælpen.

Husk at informere både værkstedet og din vejhjælp om din fejltankning, så alle undgår at bilen startes.

Hvad sker der med bilen?

I modsætning til benzinbiler, så kræver dieselbilernes pumpe konstant smøring af dieselolien for ikke at gå i stykker.

Den oliefrie benzin får pumpen til at bryde sammen, hvilket så forårsager at bilens indsprøjtningsdyser ødelægges, og i værste fald kan du risikere at skulle have en helt ny motor på bilen.

Sådan kan du undgå at tanke benzin på en dieselbil

Solodiesel, der er et patenteret brændstofdæksel særligt designet til forhindre dette, koster mindre end en tankfuld brændstof og fås til næsten alle biler hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor.

SOLO-DIESEL fra KR 499,- INKL. MOMS

Solodiesel brændstofdæksel fra Mekonomen Autoteknik - ES Motor

Bestil tid online hos dit lokale værksted, Mekonomen Autoteknik - ES Motor, eller ring 33 21 42 22.


Hold dig opdateret med nyt om Mekonomen Autoteknik - ES Motor på
Autoteknik – ES Motor  |    |     |    |  info@es-motor.dk  |  Værksted