Dagsbevis

Hent børnene med firmaets varevogn.

Folketinget har vedtaget en lovændring, der giver mulighed for at køre privat i gulpladebilen mod betaling af en dagsafgift på 225 kroner.

Ændringen har betydning for mange selvstændige og håndværksmestre, som kan få stor glæde af den ekstra fleksibilitet, vurderer erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Lars Magnus Christensen. ”Det er en stor forbedring af de selvstændiges vilkår, at det nu er muligt at købe dagsbeviser til gulpladebiler, og vi har efterspurgt netop den forbedring i mere end 4 år,” forklarer Lars Magnus Christensen til Ekstra Bladet.

Vi gør ErhvervsLivet Enklere

Reglerne er blevet mere fleksible og klokkeklare for den enkelte, når det gælder brug af gulpladebiler til private gøremål. Tidligere har lovgivningen været fyldt med gråzoner, og i de yderste tilfælde har man risikeret bøder og afgifter på flere tusinde kroner. Loven betyder, at det i 2013 bliver muligt for virksomhedsejeren og ansatte at benytte virksomhedens gulpladebiler til private gøremål. Et dagsbevis koster 225 kr. uanset bilens værdi, og på årsbasis kan man købe op til 20 dagsbeviser. Det er vigtigt at huske, at dagsbeviset skal medbringes på køreturen enten printet eller i elektronisk form!

Sådan gør du hvis du skal købe dagsbevis som privatperson

1. Log på TastSelv Borger med NemID (du kan ikke bruge TastSelv-kode).
2. Vælg Motorregistret.
3. Vælg Dagsbevis.
4. Udfyld felterne i systemet

5. Du skal betale med dankort, print kvitteringen, eller tag et skærmbillede, du kan sende til din e-mail, hvis du vil medbringe dagsbeviset elektronisk.

Hvis du skal købe dagsbevis i virksomheden

1. Log på TastSelv Erhverv med digital signatur (du kan ikke bruge TastSelv-kode).
2. Vælg Motorregistret.
3. Vælg Dagsbevis.
4. Udfyld felterne i systemet.
5. Du skal betale med dankort, print kvitteringen, eller tag et skærmbillede, du kan sende til din e-mail, hvis du vil medbringe dagsbeviset elektronisk.

HUSK: Hvert dagsbevis gælder i ét døgn, fra kl. 00.00 til 23.59 og du skal købe dagsbeviset, mindst 1 time før du begynder at køre privat i bilen.

CVR SKILTE

Mangler du CVR-skilte til bilen, klarer vi det for kun kr. 49,- ekskl. moms.

Disse oplysninger kan downloades i nedenstående fil.


Mekonomen Autoteknik - ES Motor kan du også følge på
Autoteknik – ES Motor  |    |     |    |  info@es-motor.dk  |  Værksted