Minileasingbetingelser | Mekoleasing - ES Motor


Minileasing uden binding | Krav & Betingelser

I det følgende du læse, hvad der er nødvendigt at vide omkring krav og betingelser ved Mekoleasing -  Minileasing uden binding, således at der ikke opstår overraskelser.

Skulle du have nogle spørgsmål, er du altid velkommen til kontakte Mekoleasing alle hverdage fra 07:00 - 17:00 hos:

Mekonomen Autoteknik - ES Motor
Vallensbækvej 6
DK-2605 Brøndby
Tlf.: 33 21 42 22
Mail: info@es-motor.dk  
Web: www.es-motor.dk

Almene betingelser

Når du minileaser bil via Mekonomen Autoteknik – ES Motor, slipper du for at forudbetale 12 måneders forsikring, grøn ejerafgift, vejhjælp m.m., idet udgifter til dette kun betales pr. måned i aftalens løbetid og automatisk tillægges den månedlige ydelse. Dette er en forudsætning for oprettelse af aftalen.

Inklusive i dette medfølger derfor automatisk en basisforsikring, som indeholder alle de lovpligtige forsikringer. Men ønsker du at få en bredere dækning eller reducere din selvrisiko, har du mulighed for at tilvælge andre forsikringsløsninger.

Afbestilling

Personbiler:
Ved manglende annullering opkræver vi et gebyr på DKK 750. Annullering skal ske inden planlagt afhentningstidspunkt.

Varevogne og minibusser:
Ved annullering mindre end 7 dage før aftalt afhentning opkræver vi 50% af lejebeløbet.
Ved manglende annullering inden planlagt afhentningstidspunkt opkræver vi hele lejebeløbet.

Afhentning af bilen

Du skal vise følgende dokumenter, når du afhenter din bil hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor:
- Reservationsnummer
- Kørekort for hver chauffør
- Gyldigt kreditkort

Betaling ved minileasing uden binding (Mekoleasing)

* Visa (ikke Visa-Electron)
* Master/Eurocard
* Diners
* American Express
* Visa/Dankort (ikke Visa-Electron)
* Avis Chargecard

Vi modtager ikke debetkort ved leje i 30 dage eller mere.
Der indhentes en autorisation på betalingskortet svarende til en måneds lejebeløb, som derfor skal være til rådighed på kortet

Bilgrupper

Alle køretøjer er inddelt i bilgrupper. En reservation kan kun bekræftes inden for de viste grupper - enkelte tilbud omfatter kun udvalgte bilgrupper. De nævnte bilmodeller er kun eksempler på bilens størrelse og udstyr. Der er således forskellige modeller inden for hver bilgruppe.

Brændstof

Du får udleveret din leasingbil med fuld tank. Husk at fylde tanken op, før du returnerer bilen. Du kan også få tanken fyldt af Mekonomen Autoteknik - ES Motor. Der bliver faktureret et gebyr for denne service. Alternativt kan du købe en fuld tank brændstof til den officielle pris (FUF = fuel up front). Du skal derefter ikke tænke på at tanke bilen, inden du returnerer den.

Børn og sikkerhed

Børn under 135 cm skal være spændt fast med sikkerhedssele og godkendt barnesæde/-pude, som svarer til barnets højde og vægt.
Derudover må børn ikke sidde i en bagudvendt barnestol på en siddeplads med frontairbag, medmindre denne er deaktiveret.

Dyr i bilen

Dyr som f.eks. hunde og katte må gerne medbringes i bilen, såfremt kunden sørger for den efterfølgende rengøring efter dem. I tilfælde af manglende rengøring fakturerer Mekonomen Autoteknik - ES Motor et rengøringsgebyr.

Ekstra chauffør

Alle ekstra chauffører skal registreres ved check-ud, således at de bliver dækket af forsikringerne.
Der faktureres kr. 50 pr. dag inkl. moms pr. ekstra chauffør (dog maks. for 10 dage pr. lejemål).
Bemærk, at ekstrachauffører også skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i min. 12 måneder.

Faktura

Har du eller din virksomhed en konto hos os, vil du få tilsendt dine fakturaer elektronisk mod et mindre gebyr. Har vi ikke din e-mailadresse, vil du mod et større gebyr modtage dine fakturaer pr. post.

For sen aflevering

Der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor du bliver forhindret i at aflevere leasingbilen til det aftalte tidspunkt. Bliver du forsinket, eller har du brug for at forlænge lejen, skal du kontakte Mekonomen Autoteknik - ES Motor med det samme. Afleveres bilen for sent uden forudgående besked, tillægges et gebyr for for sen aflevering.

Gebyret tillægges i følgende tilfælde:
• Hvis du afleverer bilen senere end aftalt pålægges et gebyr
• Hvis du afleverer bilen senere end 24 timer efter aftalt aflevering pålægges endnu et gebyr
• Der pålægges et gebyr pr. ekstra påbegyndt døgn efter aftalt aflevering, indtil du afleverer bilen

Vær opmærksom på, at du foruden gebyret også skal betale leasing pr. ekstra påbegyndt leasingperiode.

Husk altid at gennemlæse leasingbetingelserne og din leasingkontrakt, når du henter leasingbilen. Du kan finde kontaktoplysningerne på din leasingkontrakt.

Forsikringer

Forsikringsvilkår for minileasing af bil i Danmark

1. Hvem dækker forsikringen

1.1. Forsikringen dækker alle lejere der er fyldt 19 år, og som har haft kørekort i minimum 1 år. Ved registrering af ekstra chauffør(er) må vedkommendes kørekort også fremvises.

1.2. Ekstra chauffør/gebyr for ung chauffør. Alle ekstra chauffører skal registreres ved check-ud, således at de bliver dækket af forsikringerne. Der faktureres kr. 50 pr. dag inkl. moms pr. ekstra chauffør (dog maks. for 10 dage pr. lejemål).

2. Hvor forsikringen dækker

2.1. Forsikringen dækker i Danmark.

2.2. Forsikringen dækker Europa og Grønt kort-lande, dersom udlejer har givet sit samtykke.

3. Hvad forsikringen dækker

3.1. Forsikringen omfatter de dækninger som fremgår af lejekontrakten.

3.2. Ansvarsforsikring indgår i lejeprisen. Forsikringen dækker ansvar for skade på person og ting køretøjet forårsager. Forsikringen er obligatorisk iht. Færdselsloven, og er obligatorisk i samtlige produkter fra Mekoleasing.

3.3. Alle forsikringssager vil blive pålagt et administrationsgebyr på 375 kr.

4. Tilvalgsforsikringer

4.1. Kollisionsforsikring  (Collision Damage Insurance) CDI
CDI dækker reparation eller erstatning af en Avis bil, som skyldes skade, bortset fra tyveri eller forsøg på tyveri. Selvrisikoen reduceres normalt fra kr. 16.000 til kr. 5.000 pr. skade. Selvrisikoen for udenlandsdanskere er 0 kr.

4.2. Super CDI
Super CDI er en supplerende kollisionsforsikring, der reducerer selvrisikoen ved skade til kr 0. Forsikringen tegnes i tillæg til CDI. Super CDI er ikke tilgængelig ved leje af biler i gruppe O.

4.3. Tyveriforsikring – TI (Theft Insurance)
TI dækker ved tyveri eller forsøg på tyveri af din Avis bil og erstatter alle omkostninger, der kan være opstået i denne forbindelse. Selvrisikoen reduceres normalt fra kr. 16.000 til kr. 5.000 ved tyveri. Selvrisikoen for udenlandsdanskere er 0 kr.

4.4. Glasforsikring
Glasforsikringen dækker udskiftning eller reparation af køretøjets udvendige ruder (inkluderede soltag), ved skade på ruden som skyldes pludselig påvirkning. Selvrisikoen reduceres til kr 0.

4.5. Super TP
Super TP er en supplerende tyveriforsikring, der reducerer selvrisikoen ved skade til kr 0. Forsikringen tegnes i tillæg til TP.

4.6. Ulykkesforsikring (PAI)
PAI dækker lejer og passagerer, som rejser med navngiven chauffør, i tilfælde af invaliditet eller død som følge af ulykke, der er sket, mens personen var i bilen.

Forsikringsbeløb:
Ved død: kr.120.000
Ved 100% invaliditet: kr. 1.000.000
Behandlingsudgifter (læge) kr. 10.000
Ved tandskade: Efter regning

4.7. Super PAI

4.7.1. Bagage- og godsforsikring
Forsikringen dækker skade på egen bagage og gods der tilhører andre, forårsaget af trafikkuheld og som er et resultat af indbrud i køretøjet. Ved tyveri forårsaget a indbrud gælder forsikringen kun fra aflåst bagagerum. Forsikringssum totalt er kr. 30.000 mens forsikringssum per enkeltgenstand er kr. 10.000. Særligt udstyr og indbo erstattes ikke - f.eks. kamera, PC, videoudstyr, smykker, mobiltelefon, pelse, antikviteter, kunstsamlinger og kontanter.

4.7.2. Assistanceforsikring
Forsikringen dækker udgifter til efter regning til bjærgning/assistanse hvor ulykke er indtruffet uden vognskade på køretøjet., ved fejltanket type brændstof og ved nøgle låst inde i køretøjet.  

4.8.  Forsikringsselskab
Forsikringsselskabet bag ovennævnte forsikringer er Tryg Forsikring, og forsikringstageren er leasingtageren. Tryg Forsikring tilbyder og leverer forsikringerne, mens Mekoleasing blot er formidler.

Forsikringsgiver er Tryg Forsikring A/S (org.nr. 989 563 521), Folke Bernadottes vei 50, Postboks 7070, 5020 Bergen, Norge.

Forsikringsselskab

Forsikringsselskabet bag ovennævnte forsikringer er Tryg Forsikring, og forsikringstageren er leasingtager. Tryg Forsikring tilbyder og leverer forsikringerne, mens Mekoleasing blot er formidler.

Forsikringsgiver er Tryg Forsikring A/S (org.nr. 989 563 521), Folke Bernadottes vei 50, Postboks 7070, 5020 Bergen.

Har du en forsikringsklage?
Hvis du mener, at forsikringsselskabet har lavet en fejl i sager, som gælder denne forsikringsaftale eller i en skadessag, kan du klage til: Ankenævnet for Forsikring, Anker Heegaards Gade 2, Box 360, 1572 København V.

Kontraktafgift

Ved Minileasing uden binding tillægges kontraktafgiften kr. 62,50 inkl. moms i hver månedlig leasingkontrakt.

Kørekort

Lejer skal have haft et gyldigt kørekort til personbil i mindst 6 måneder. Hvis lejer har et kørekort, som er udstedt i et land med et andet alfabet end det romerske (fx arabisk eller hebraisk) skal lejer forevise et internationalt kørekort og det nationale kørekort.

Kørsel over grænser

Af forsikringsmæssige hensyn er der restriktioner på visse biltyper og i visse lande. Det er vigtigt, at du ved reservation oplyser os om dine planer om at krydse landegrænser, og hvilke lande du forventer at besøge. Det er ikke tilladt at køre ind i eller gennem følgende lande: Albanien, Belarus, Bosnien, Bulgarien, Estland, Grækenland, Jugoslavien, Kroatien,Letland, Litauen, Makadonien, Moldova, Polen, Rumanien, Rusland, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Tyrkiet og Ungarn. Selvom bilen returneres til Danmark må ingen Mercedes biler køres ind i Italien.

Kørsel til affaldsstationer i biler med gule plader

Det koster normalt et gebyr at køre biler med gule plader ind på affaldsstationer. Modtager Mekoleasing en gebyropkrævning, efter du har været på en affaldsstation, vil den blive videresendt til dig.
Du kan dog undgå gebyret ved at kontakte personalet, når du ankommer til genbrugsstationen, og oplyse, at du kører i en leasingbil.

Minimumsalder

Minimumsalderen for leasing af bil i Danmark ved betaling med konto- eller kreditkort (ikke Visa/Dankort) er:
- 21 år for small, medium, large, minibusser og elbiler (bilgruppe A, B, C, D, E, G, I, K, L og P)
- 21 år for varevogne (bilgruppe J, M, N og O)
- 28 år for luxury og øvrige biler (bilgruppe F og H)

Minimumsalder for leasing af bil i Danmark ved betaling med Visa/Dankort, udenlandske Visa Debit eller Mastercard Debet er:
- 23 år for small, medium og elbiler (bilgruppe A, B, C, L og P)
- 25 år for medium, large og minibusser (bilgruppe D, E, G, I og K)
- 21 år for varevogne (bilgruppe J, M, N og O)
(leje af bilgruppe F og H er ikke mulig ved betaling med de nævnte kort)

Bemærk, at ekstrachauffører også skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i min. 12 måneder.

Nøgler

Ved minileasing af bil får du altid kun udleveret én nøgle.

Parkeringsafgift

Hvis du bliver pålagt en parkeringsafgift, bliver du endvidere opkrævet et gebyr på kr. 375 inkl. moms.

Prisen

Den oplyste pris inkluderer normalt et antal kilometer, skades- (CDI) og tyveriforsikring (TI) samt moms.

Bemærk: Ubegrænset selvrisiko.
Lejer er ansvarlig for enhver skade på bilen, hvis der ikke er optaget politirapport i tilfælde af en ulykke, hvis bilen bliver kørt af en ikke autoriseret chauffør, og i tilfælde af grov uagtsomhed.

Den oplyste pris på reservationstidspunktet er garanteret. Prisen er udregnet for afhentningsdatoen. En leasing-måned er 28 dage.

Returnering af bilen

Vi anbefaler, at du returnerer bilen inden for kontorets åbningstid. Det er muligt at returnere bilen uden for åbningstiden, men dette skal aftales med det valgte kontor.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge i bilerne.

Trafikforseelser

Ved trafikforseelser er du som kunde ansvarlig for at betale evt. bøder samt administrationsomkostninger.

Ung chauffør

Minimumsalderen for at lease og køre Mekoleasing' biler er 21 år. Personer mellem 21 og 25 år bliver faktureret et "young driver"-gebyr på kr. 1000 pr. måned inkl. moms.

Vinterdæk

I perioden 1. november til 31. marts tilbyder vi vinterdæk på vores biler i Danmark.

Vintermåneder i Danmark byder på alt fra regn, slud, sne og frost og vejene kan blive dækket af sne og isglatte veje kan forekomme. De seneste års vintre har budt på meget sne og frost, hvilket har haft store konsekvenser for trafikken.  

I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i vintermåneder, som det er fx i Norge, Sverige og Tyskland.  Men vi har fokus på sikkerhed og anbefaler derfor alle vores kunder som lejer bil i vinterperioden, at bestille bil med vinterdæk.  En bil med vinterdæk giver dig  som kunde en tryghed og en større sikkerhed for dig i trafikken samt dine medtrafikanter.  

Vinterdæk tilbydes i forbindelse med minileasing uden binding som et tilvalg.

Ønsker du at lease en bil med vinterdæk i Danmark, skal du vælge at tilkøbe vinterdæk ved din bestilling eller kontakte vores ReservationsCenter og oplyse dit reservationsnummer. Vi anbefaler, at du bestiller vinterdæk samtidig med at du reserverer din bil.

Ved MiniLease skal du indhente dagsaktuelt tilbud hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor.

Skal du køre til udlandet i en dansk Mekoleasing leasingbil, så vær opmærksom på de forskellige landes lovgivning vedr. dæk.

Mekoleasing og Mekonomen Autoteknik - ES Motor fralægger sig ethvert ansvar vedr. lovgivning og vinterdæk udenfor Danmarks landegrænser.

Ændringer

Du opkræves normalt ikke et gebyr, hvis du ændrer reservationen. Dog kan den oprindelige bilgruppe og pris ikke garanteres. Reservationer kan kun ændres inden bilen er udleveret.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte Mekoleasing hos Mekonomen Autoteknik - ES Motor på tlf.: 33 21 42 22 eller e-mail info@es-motor.dk.

Autoteknik – ES Motor  |    |     |    |  info@es-motor.dk  |  Værksted